A Gasztropszichológia Magazin 2023 tavaszán indult azzal a szándékkal, hogy az étkezés és a lélektan minél több találkozási pontját megmutassa. Minden szám egy fókusztéma körül mozog, mellette aktuális cikkek, ajánlók kapnak helyet, és állandó rovataink is vannak.
Kattints valamelyik címlapra, és máris nyílik a Magazin. A teljesebb élményért számítógépen, nagy képernyős nézetben ajánljuk az olvasást. A Magazin ingyenes, a cikkek teljes terjedelmükben olvashatók.
Ha tetszik, köszönjük, hogy ajánlod másoknak is! Észrevételeidet, témaötleteidet vagy kérdéseidet ezen a címen fogadjuk: info@gasztropszichologia.hu.
2025. ŐSZ/TÉL
- Teázás a világ körül
- A szakácskönyvek tanításai
- Miért szeretjük a főzőműsorokat?
- Az első magyar szakácskönyv
- A családi receptek ereje
- Őszi-téli gyerekkönyvek a gasztronómia jegyében
- Tippek a karácsonyi vacsora nyugalmáért
- 10+1 kérdés Bernáth Józsefhez
2025. TAVASZ/NYÁR
- Covid évforduló: 5 éve nyíltak a karanténkonyhák
- Az ételmentő Munch vállalat
- Meglepő tények az ételpazarlásról
- Útitársunk, a gasztronómia
- A gyerekmenük története
- Környezetbarát szakácskönyvek
- Ételmentő kihívás: teszteld magad!
- 10+1 kérdés Kalas Györgyihez
2024. ŐSZ/TÉL
- Kitekintő az ősz ünnepeire: Halloween és hálaadás
- A kakaó útja a bean-to-bar csokoládéig
- Interjú Bodon Judit dietetikussal a démonizált ételek királynőjéről (ismertebb nevén a csokoládéról)
- Megindító gasztronovella: Celofán
- Gasztrofilm ajánló hűvös estékre
- 24 jóízű adventi élményötlet
- 10+1 kérdés Sárközi Ákoshoz
2024. TAVASZ/NYÁR
- Húsvéti hangoló
- Miért nincs irodalom kávéház nélkül?
- Krúdy és a gyomornovellák
- Gasztro és irodalom: ajánló
- Anyák napjára: a Mama főztje
- Nyárhozó novella: Málnaturmix
- Beszélgetésindító kártyák
- 10+1 kérdés Szentesi Évához
2023. ŐSZ/TÉL
- Melengető komfortételek
- A családi étkezés, mint lehetőség. Interjú Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeutával
- Gasztroajándékok másképp
- A Szamos család asztalánál
- Karácsonyi novella: A bejgli
- Ehető ünnepi szimbólumok
- Játékkártyák az év zárásához
- 10+1 kérdés Fiala Borcsához
2023. TAVASZ/NYÁR
- Húsvét, Pészah, Ramadán
- Ételszabadság: Asiama Evelyn dietetikus az intuitív étkezésről
- Gasztronovella: Próbasütés
- A mediterrán élet ízei és a lelki egészség kapcsolata
- Magyar gasztrotermékek mediterrán érzéssel
- Játssz az asztalnál! Beszélgetésindító kártyák
- 10+1 kérdés Vágó Piroshoz
